In 2013 nam beeldend kunstenaar Beppie Lotterman contact op met het Jan Cunen Museum met het idee een rondleiding voor mensen met de ziekte van Alzheimer of dementie en hun mantelzorgers te organiseren. Vanaf 2013 organiseert zij jaarlijks ism het Jan Cunen Museum en OnsWelzijn deze rondleiding.

Het is geïnspireerd op het Meet Me at MoMa-programma van Museum of Modern Art (MoMA) in New York. Inmiddels is dit concept overgenomen door Nederlandse musea. April 2013 zijn het Stedelijk Museum in Amsterdam begonnen met ‘Onvergetelijk Stedelijk’ en het Van Abbemuseum in Eindhoven met ‘Onvergetelijk Van Abbe’.

In navolging van deze musea vindt in Museum Jan Cunen deze rondleiding plaats. Deze rondleiding is een van een terugkerend aanbod. Wij beogen met deze rondleiding bij te dragen aan de kwaliteit van leven van de persoon met Alzheimer/dementie. Hij/zij de mogelijkheid krijgt zich - ten overstaande van kunstwerken - te uiten. Ook willen wij bijdragen aan de vertrouwensband tussen ‘patiënt’ en mantelzorger.

De groep die naar Museum Jan Cunen komt zijn cursisten van de ‘Armslag’ schildersgroep. Deze groep heeft deelgenomen en/of neemt deel aan een activiteit voor mensen met dementie of een ander ‘hoofdprobleem’. Ervaring met tekenen of schilderen is niet nodig, tijdens de activiteit staat veiligheid, ontmoeting en de mogelijkheid om te uiten centraal. Deze activiteit wordt sinds 2007 begeleid door beeldend kunstenaar Beppie Lotterman, twee vrijwilligers en OnsWelzijn ism consulenten Eef Rubbens en Hetty van Amstel en vindt plaats in ontmoetingscentrum ‘de Binnenstad’ te Oss.