• Dank je wel

  Publicatie via de i-phone


 • Brabantsdagblad

  Artikel m.b.t. tentoonstelling Ontmoeting met dichters en schilders 3 april 2015.


 • De Sleutel 24 juni 2015

  Poëzie Podium Oss en de Kringloopwinkel in Oss gaan samen starten met het poëzieproject `Duurzaamheid en Kringloop`.


 • De weekkrant de Sleutel

  Interview Henk Ruurda juni 2009


  http://www.deweekkrant.nl/artikel/2009/juli/28/osse_kunst_over_de_wereld
 • Weekkrant de Sleutel

  Iona-award 2009

  Download PDF
  http://www.deweekkrant.nl/artikel/2009/juli/21/award_voor_beppie_lotterman
 • Brabantsdagblad

  Interview Manjo van Boxtel, april 2009

  Download PDF
  http://www.brabantsdagblad.nl/regios/oss/4836568/Kracht-bij-Verbeelding-in-reflectie.ece
 • Regio Oss

  Interview met Henk Ruurda ivm kunst en dichters in K26


  http://www.deweekkrant.nl/artikel/2010/januari/20/poezie_is_perfect_om_je_te_uiten/
 • Brabantsdagblad

  Interview met journaliste Manjo van Boxtel van het Brabantsdagblad ter gelegenheid van de expositie in Ravenstein


 • Brabantsdagblad 23 april 2012

  Expositie in het Hooghuis


 • Ontwerp uitnodiging april 2012

  Uitnodiging door Thijs van Dijk, leerling van Het Hooghuis

  Download PDF
 • Brabantsdagblad

  Artikel geschreven naar aanleiding van het kunstwerk ` Stad aan de Maas`

  Download PDF
 • Openingswoord van journaliste Manjo van Boxtel

  Expositie van Wim Lemmens en Beppie Lotterman 23 juli 2011 Velp

  Download PDF
 • Jan Cunen Museum

  2011, uitgave door Jan Cunen Museum van een kleine gedichtenbundel bij de lopende expositie ‘Made in Oss, van vee tot MSD i.s.m. Poëzie Podium Oss.


 • Weekblad Regio Oss

  Interview dd 22 augustus 2012 door Teun Ceelen. Fotograaf Hans van der Poel. Publiciteit in het kader van de presentatie van mijn bundel op 30 augustus in K26.

  Download PDF
 • Brabantsdagblad

  Interview door Henri van der Steen van het Brabantsdagblad dd donderdag 30 augustus in het kader van de presentatie van mijn bundel. Fotograaf Peter van Huijkelom,

  Download PDF
 • Kliknieuws

  door Kliknieuws op 25-apr-14 14:47 origineel bericht OSS - Eindelijk heeft kunstenaar Beppie Lotterman uit Oss een aanleiding om haar schilderijen en tekeningen over kippen en hanen te tonen. Ze exposeert van donderdag 1 tot en met zondag 25 mei bij K26 tijdens de derde editie van Hokjesgeest. Daar heeft ze een kippenhok ingericht met haar 25 werken. “De afgelopen tien jaar heb ik regelmatig hanen en kippen geschilderd omdat deze dieren mijn interesse hebben gewekt. Deze interesse is begonnen in 2003. In die periode heerste er in Nederland de vogelpest en werden miljoenen kippen geruimd. Deze gebeurtenis was emotioneel niet te verdragen. Ik werd aan het denken gezet. Een vriendin van mij had ook kippen als huisdier. Zij bracht ze naar Utrecht om te voorkomen dat ze gedood werden. Sommige mensen gaan demonstreren. Ik ben gaan schilderen, om zo iets te kunnen doen. De epidemie is verdwenen en de kippen en haan van de vriendin van mij leven nog. Dat is mooi nieuws. Maar de industrie met plofkippen draait helaas nog op volle toeren. Ik ben niet tegen het eten van vlees, maar wel als dieren geen fatsoenlijk leven hebben gehad. Daarom wil ik met de tentoonstelling mensen aan het denken zetten.” De werken van Lotterman zijn divers in uitvoering, denk aan uitwerkingen op zijde en hout, maar zijn wel tot stand gekomen vanuit één vertrekpunt: de kleurenleer van wetenschapper Goethe: “Newton heeft ware uitspraken gedaan over de aard van kleuren, maar dat geldt ook voor Goethe. Ik zie hem als een aanvulling op Newton. Wat zijn kleuren precies? De antwoorden van Goethe vormen voor mij het kader waarin ik werk.” Lotterman wil met de expositie bovenal bereiken dat mensen zich gaan verwonderen over kippen en hanen. “Je kunt een hond of poes als huisdier hebben, maar een haan, dat wordt vaak vreemd gevonden. Ik vond dat aanvankelijk ook gek, maar ben het beter gaan begrijpen. Het zijn hele bijzondere dieren. Een haan is heel zorgzaam, pikt erop los om de kippen te eten te geven. Zonder kippen wordt hij depressief.”