" Visie is de kunst onzichtbare dingen te zien"     Jonathan Swift

10 januari 2018

Hoi Beppie.

Ik heb het schilderij van je staan te bewonderen in K26.
Toen ik het had op gehangen.
Ik kon niet ontdekken naar iets, waar ik aan twijfel .
Het klopt alle maal.Het is een TOPSTUK .
Echt goed ik ben altijd streng voor mij als ik iets goed vind.
Dan kijk ik net zolang tot dat ik iets kan zien waar ik niet tevreden over ben.
Dus met andere woorden : een dikke  10+

Hier bij wens ik je een geweldig 2018

Groet Wim Lemmens

Femke Waarom ik schilder....

Na een paar jaar aan beeldhouwen te hebben gedaan, was ik toe aan een nieuwe dicipline. Een verruiming èn verdieping. Ik had al een keer een workshop gedaan bij Beppie en dat beviel zo goed; dat ik daarmee verder wilde. Een poging om dàt wat in je onderbewuste zijn leeft, naar boven te halen. En toen was er

kunst....

 

Francie  Ik ben gaan schilderen omdat........

Ik ken Beppie al vanaf het moment dat zij op de opleiding zat. Ik werkte destijds in Utrecht en zat vaak met haar in de trein. Haar opleiding en het feit dat zij schilderde interesseerde me. Vaak dacht ik “dat wil ik ook”. Door de drukte van het leven en de tijd die je jezelf niet gunt kwam het er niet van. Tot het moment dat ik problemen kreeg met mijn gezondheid en pas op de plaats moest maken. Ik liep toen Beppie als het ware weer tegen het lijf. Dat was geen toeval, want daar geloof ik niet in. Het viel me toe. Haar groepen zaten vol, maar er heeft zich op het laatst iemand afgemeld. Het was duidelijk: ik moest gaan schilderen.

Dat is nu 6 jaar geleden. Ik zit nog steeds met heel veel plezier op les bij Beppie. Ik leer veel van haar en schilder nog steeds heel erg graag. Het geeft me rust en het heeft mijn leven verrijkt. Onder andere ook omdat ik leer om naar kunst te kijken en omdat ik door het schilderen in een hele andere wereld terecht kom. Dat maakt me blij en daar geniet ik van.

 

Sjaan Ik ben schilderlessen gaan volgen omdat....

Voordat ik in 2009 een ongeluk kreeg deed ik veel aan sport. Door het ongeluk kan ik dat niet meer en ben op zoek gegaan naar een andere ontspanning. In mijn jeugd tekende ik veel en doordat mijn dochter aan de kunstacademie ging studeren kwam ik in aanraking met de schilderkunst. Zodoende ben ik schilderlessen gaan volgen.  

 

Rian Met pensioen!

En....nu lekker schilderen!!

 

Diana Mijn hele leven ben ik al aan het tekenen

Ik heb verschillende cursussen gevolgd om uiteindelijk in 1992 een schildersopleiding op de Vrije Hoge School te gaan volgen bij Benno Sloots. Daar heb ik twee jaar gestudeerd. Deze opleiding heeft mij zowel creatief als geestelijk gevormd. In 2001 heb ik een herseninfarct gekregen en ben verlamd geraakt aan mijn rechter kant. Aangezien ik rechts ben, heb ik mijn schildertechniek links moeten aanleren. Niet alleen de techniek heb ik mij opnieuw eigen moeten maken, ook het creatieve denkproces heb ik weer vanaf de bodem moeten opbouwen. Dit viel niet mee maar de wil om te schilderen was erg groot en, de aanhouder wint uiteindelijk. Mede door mijn vriendin en kunstenares Beppie Lotterman, sinds 2002 schilderen wij twee-wekelijks samen, ben ik zover gekomen als ik nu ben. Dit is de tweede keer dat ik mag exposeren in de Oude Pastorie. Ik maak graag schilderijen voor anderen. Het is mijn kracht mij te laten inspireren door wat deze anderen hun omgeving te bieden hebben. Ik vind het een uitdaging een schilderij te maken die hen verrast en tegelijkertijd precies bij hen past. Mijn schilderijen zijn kleurrijk en abstract, soms ontstaan ze intuïtief, soms heb ik vooraf een idee wat ik wil gaan maken. In het begin schilderde ik met gouache, nu schilder ik meestal met acrylverf.

 

Dianne Zo gauw ik die kwasten in mijn handen heb, voel ik me goed.

Mijn dochters zaten jaren geleden op les bij Beppie. Als ik ze dan kwam ophalen en ik zag daar al die kunstwerken van de kinderen maar ook het werk van Beppie dacht ik ... dat wil ik ook.! Er bleek al snel een plekje open te zijn op de woensdagochtenden, vanaf die tijd schilder ik. Ik ben altijd wel creatief geweest, vroeger op school/werk en met mijn kinderen. Maar schilderen is voor mij wel bijzonder. Vooral nu mijn leven een stuk drukker is geworden, is het schilderen echt een ontspanning. Ik werk nooit met een vast plan, ik laat me leiden door de kleuren. Dat is de fijnste en de makkelijkste fase want zo gauw het echt iets moet gaan wordenof wanneer ik bepaalde stukken mooi ga vinden, maar het geheel niet klopt, is het soms een heel gevecht. De lessen bij Beppie zijn erg fijn, je leert nieuwe technieken, ze geeft op vele manieren informatie of opdrachten en een kijkje in de wereld van de kunst en poëzie. Dat sinds enkele jaren ook ons werk geëxposeerd wordt,  is natuurlijk heel leuk en ik ben benieuwd naar de reacties.

 

Ina Schilderen en lànden

Wanneer ik schilder opent zich een wereld van kleuren en vormen. Daarin is ook plaats voor mij.

Titel van mijn schilderij is: Opkomende aarde.

 

 

Clara Is schilderen iets waarin ik mij kan uitleven?

Dat was mijn vraag toen ik Beppie`s folder zag. De folder sprak mij aan. En... nu heb ik meer vrije tijd als 65-plusser. Uitproberen dus!

 

 

 

Leny Ik vind het verassend en mooi wat er telkens op het doek komt.

Het biedt mij de nodige ontspanning, ik geniet er enorm van. Ik zit in een groepje met mijn vriendinnen, dit maakt het extra speciaal.

 

Gina Waarom ik schilder?

Vijf jaar geleden zag ik in een weekblad een schrijven staan van Beppie. Dit sprak mij wel aan omdat je op je gevoel en met kleuren mocht schilderen. Het is voor mij heel fijn om dingen te zien groeien met een stukje hout met haartjes eraan en wat kleuren verf. Een wit doek tot leven brengen vanuit mijn gevoel.

Ik wil dit daarna dan in mijn huis zien hangen en er anderen van laten genieten.

Het schilderen geeft mij rust en voldoening.

 

Hans Nooit geschilderd of geverfd.

Zo`n vier en `n half jaar geleden vroegen de collega`s: wat ga jij doen met je vrije tijd, straks met je pensioen? Ik laat mijn haren groeien en dan ga ik naar Parijs, zitten op de Place du Tertre met mijn ezel en ga schilderen en...wordt héél beroemd. Op het afscheidsetentje kwamen mijn collega`s met `n cadeau: een professioneel uitziend schilderspakket. Die zit! De grap was niet begrepen, maar nu zat ik eraan vast.

Later kwamen de kinderen ( die de grap wel begrepen) met een langharige pruik, baret en een ezel aanzetten. Dus.....naar Beppie gebeld en ja hoor. Ik kon komen! Het is moeilijk, maar wel mooi èn leuk!

 

Ine Ben in mijn atelier alleen met schilderen bezig.

Ik maak wat ik voel, schilder van binnenuit, intuïtief en meestal met de kleur rood. Deze kleur geeft mij het gevoel van vrijheid. Ook schilder ik met muziek, of laat me inspireren door gedichten. Hierdoor kom ik los van het alledaagse leven. Ine is al jarenlang een trouwe vrijwilliger in de vrijdaggroep.

 

Marjon Het is fijn om te doen, ook al blijft het moeilijk.

Vrouwendag maart 2006. Kom uit bij een stand van Amnesty International. Zal ik me opgeven als vrijwilliger? Ik  twijfel. Ben best druk met werk, gezin, help mee op de school van de jongste en ben ook actief voor speeltuin Elckerlyck. Kom Beppie tegen, die ik ontmoet heb op de middelbare school van onze oudste zoon, als jaarlaagouder. Leg mijn twijfel voor aan Beppie. Waarom ga je niet iets voor jezelf doen?

September valt er een kaart in de bus. Volgende week begint de cursus. Had ik ja gezegd? Eng, op de middelbare school had ik een 3 voor tekenen op mijn rapport. Nu schilder ik alweer een aantal jaren.

 

Elly Waarom ik schilder??

 Ik kijk graag naar kunst, hou van museum en galerie bezoek.Op een gegeven moment dacht ik : misschien moet ik zelf ook eens wat proberen te maken.Ik vind het best  nog moeilijk, ook erg spannend!Ik geniet van de lessen bij Beppie en het samen schilderen met de groep.Verrassend wat iedereen maakt met dezelfde opdracht!!

 

Tineke Het liefst de kleuren zelf maken.

Wat mij het meeste trekt in schilderen is om met kleuren bezig te zijn.Het geeft ontspanning en leuk om met anderen iets te creëren.